VELKOMMEN HIT!
 

Jeg heter Kristine, er utdannet kurvmaker, selger egne kurver og vil gjerne lære deg å flette din egen!

Materialet jeg bruker er pil som jeg dyrker selv hjemme på gården i kvelde i vestfold. Pileflett er en mange tusen år lang tradisjon her i skandinavia, og et fantastisk sterkt, vakkert og bærekraftig naturmateriale.
 
Her på traeland.no kan du finne nettbutikken hvor jeg selger kurvene mine, kursinfo om KURS I KURVFLETTING, DIv artikler jeg har skrevet om bærekraft, håndverk og filosofi, samt en spørsmål-og-svar side for mer info om kurvene.
 
Du er også hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg, enten ved å bruke skjema Her, eller ved sende en epost til traeland@posteo.no
 

Er du kurvinteressert så besøk gjerne også siden til min dyktige kollega KROKVOKST, og til min tideligere læremester PIL I HJERTET

Aktuelle artikler fra bloggen:

kurver i overflødighetens tid

Blendet av prisplakater har vi mistet grepet om tingene rundt oss og hva de er verdt. Når produksjonen er gjort usynlig glemmer vi at tingene kommer fra et sted og at noen faktisk har laget dem. Varer fremstår som ferdige kjøpbare produkter som oppstått ut av ingenting, kun med pris som fremste identifikasjon å navigere etter.

fra åker til verksted

Det som kalles utvikling er like mye en perfeksjonering av vår evne til å utnytte land som er fattigere enn oss selv. Ta kurver som et eksempel, det finnes ikke maskiner som fletter i pil. Når store interiørkjeder tilbyr pilkurver til spottpris er det ene og alene fordi det er slitne barne- eller kvinnehender et sted langt vekke fra oss selv har flettet de.

gründer for alle pengene

Jeg kan ikke si at det var de storstilte forretningsideene som fikk meg til å gå i gang med kurvmakerfaget. Det var heller det konkrete og håndfaste ved flettingen, kvaliteten i de solide kurvene, estetikken og forankringen i en mange tusen år lang tradisjon. Mulighetene for å dyrke sine egne materialer og drive selvstendig produksjon, selv på en gjengrodd og strømløs heiegård i indre Agder.

jeg flytter til skogen

Til et sted hvor jeg kan gjøre noe. Lage og ikke bare kjøpe. Det er ikke noe å gjøre i byen, ingen sted å stable materialer, montere et sagbruk, lage grisebinge eller spille musikk med aggregat, når det passer.

andre media:

Harvest anbefaler 2019: “Norges mest bærekraftige ryggsekk”

Norsk Husflid 2019: “Kurver rett fra åkeren”

Harvest: “Å leke og leve i skogen”. 2013 www.harvestmagazine.no/artikkel/a-leke-og-leve-i-skogen-kristines-valg

Fædrelandsvennen God Helg 2013  “Jenta i skogen”, 2014 “Sauebonde og birøkter”